Terug

De Zoes in Helden

VerhalenEten en drinkenActiviteiten
De Zoes in Helden

Preuve, Prooste en Praote bij de Zoes in Helden!
Bij de Zoes kun je genieten van pure producten, eigentijdse gerechten en ruim 350 speciale bieren. Dit sfeervolle restaurant, met prachtig terras, is niet zomaar een plek om te eten, maar een ware beleving. 

De kracht van een familiebedrijf
De Zoes in Helden werd op 1 april 1937 opgericht door de opa en oma van Frank van Meegen. Wat begon als een knus bruin café, groeide uit tot een geliefde ontmoetingsplek voor velen. Later nam zijn oom Jan, als oudste van het gezin, het bedrijf over en zette hij de traditie voort. Frank vertelt: “Op 9 juni 2016 kreeg ik de kans om de Zoes over te nemen, waarmee ik de derde generatie binnen ons familiebedrijf werd. Bij mijn overname hebben we een volledige rebranding doorgevoerd en het pand verbouwd. Tijdens deze transformatie is ons huidige concept ontstaan: “Preuve, Prooste, Praote”. Dit motto weerspiegelt precies waar de Zoes voor staat: genieten van lekker eten, samen proosten en gezellig bijpraten. Hiermee wordt een brede doelgroep aangesproken en creëren ze een gastvrije sfeer waar iedereen zich thuis voelt.

“We proberen alles wat we doen goed te doen. Als we een gerecht niet kwalitatief voor een 9 kunnen aanbieden, dan heb ik het liever niet op de kaart staan.”

Een unieke terrasbeleving
Veel mensen die het terras van de Zoes voor het eerst ontdekken, noemen het een verborgen parel. Een deel van het terras is overdekt met een oude tuinderskas, die ze vanaf april met zeilen kunnen afsluiten. Als het 15 graden is en de zon schijnt, dan is het hier al snel 23 graden. Hierdoor krijg je écht het gevoel dat het hoogzomer is. Frank: “Op een zomeravond, als het gaat schemeren en de lampjes en kaarsjes aangaan, vind ik het terras het mooiste plekje van de Zoes. Wat ons terras extra bijzonder maakt, is dat je letterlijk tussen het eten zit. Overal groeien bloemen, kruiden en vruchtjes die we zoveel mogelijk in onze eigen keuken gebruiken.”

De Zoes buiten terras

300 verschillende soorten bier
Bij de Zoes staat bier centraal. Ze bieden maar liefst 350 verschillende bieren aan en beschikken over een eigen rijpingskelder. Wanneer je een fles uit de kelder besteld, halen ze deze samen met jou op om de ervaring compleet te maken. Het uitgebreide bierassortiment gebruiken ze ook als basis voor hun cocktails. Vooral de fruitige varianten, die vaak in de smaak vallen bij dames, vormen de ideale basis voor een verrassende cocktail. Zo geven ze een twist aan klassieke cocktails: de Espresso Biertini en Biera Colada.

Ritje met de Brekr
In de zomer is een ritje op de Brekr in combinatie met een lunch, diner of borrel bij de Zoes absoluut een aanrader. De Brekr is de nieuwste ontwikkeling op het gebied van elektrische brommers. Er zijn drie routes van ongeveer 40 kilometer uitgestippeld, die je langs de mooiste plekken in de omgeving brengen. Of je nu kiest voor een rondje langs de Maas, het Pont-tot-Pont rondje of het ritje door de Peel, elke route biedt een nieuwe manier om van de natuur te genieten.

“Mijn personeel is het grootste kapitaal van de Zoes. Zonder hen ben ik nergens.”

Personeel dat voelt als familie
Frank: “We hebben een jong en hecht team. Voor velen voelt het als een familie, en dat is precies de sfeer die we willen creëren. Het is geweldig om te zien hoe sterk de onderlinge band is. Onze medewerkers zijn het hart van de Zoes. Zonder hen zou het niet hetzelfde zijn. Een fijne werkplek vinden we enorm belangrijk, want gemotiveerde mensen maken het verschil. 

Zelf ben ik enorm gedreven en dat probeer ik ook over te brengen op mijn team. Ik moedig hen aan om deel te nemen aan wedstrijden, omdat ik uit eigen ervaring weet hoeveel dat kan opleveren. Toen ik als kok werkte, heb ik hier enorm veel van geleerd en die passie draag ik graag over. Vorig jaar zijn we uitgeroepen tot nummer 3 terras van Nederland in de Terras Top 100 en hebben we de Cocktail Competition 2024 tijdens de Horecava gewonnen. Hier ben ik erg trots op.”

de zoes Brekr

Toekomstplannen
Frank: “Ik ben altijd aan het dromen en nieuwe ideeën aan het bedenken. Het geeft mij energie om continu ons concept te verbeteren en te vernieuwen. In oktober willen we de keuken gaan verbouwen. We kiezen voor een open keuken, waardoor er een nieuwe dimensie aan de Zoes toegevoegd wordt. Vanuit het restaurant heb je hierdoor zicht op wat er in de keuken gebeurt. We gaan dan met een grote elektrische grill werken waarop we onze vleesgerechten gaan bereiden. Zo zetten we niet alleen een stap richting innovatie, maar ook richting een groenere toekomst. Ik kijk uit naar wat de toekomst allemaal nog gaat brengen!”

Wanneer ga jij bij de Zoes “Preuve, Prooste en Praote”? 

De Zoes
Molenstraat 7
5988 EM Helden
077 307 1457
www.dezoes.nl